Tess zittend tegen een boom met laptop op schoot en hond ernaast

Dit is een bericht aan jou

Tess Verhees
  |  
June 30, 2022

Ik ben aan het evolueren: van een halfvol leven naar een helemaal-vol leven. Op een overvolle liefde manier. Ik voel me een Pokémon die zich ontwikkelt in een grotere en sterke versie van zichzelf. Tess in een wat rauwer en gegronder jasje. Ik groei. Ik transformeer. Als een olievlek van klein naar groot. Van kleine dromen die uitkomen naar steeds een stap groter durven dromen. Ik voel dat ik groots mag zijn en mijn eerste stappen in de vijver van mogelijkheden zijn dan misschien klein. Straks duik ik. 

Waar het lijkt alsof het leven bij de één een vooraf ingestudeerde mentale choreografie is, is het bij mij iedere keer weer de grote improvisatieshow. Lang heb ik me daartegen verzet. Tot nu. Nu wil ik niet meer anders. Mijn groeiformule? Luisteren, ontvangen, ruimte maken, ruimte innemen en loslaten. Ik durf me uit te spreken en ik durf afscheid te nemen. Afscheid nemen van wat er was maar wat niet meer dient. En dat afscheid nemen, dat is me wel wat. Maar dingen vasthouden die je niet meer dienen, dat is me nog veel meer wat. En de grootste transformatie zit hem in het liefdevolle deel. Van lief zijn, naar liefdevol zijn. Ik cultiveer de liefdevolle delen van mijn ik en stel mezelf elke keer weer de vraag: wat zou de liefde doen? De liefde voor mij, voor mijn lichaam, voor mijn partner en voor mijn business. de liefde voor het leven. 

En weet je! Juist in een liefdevol leven passen ook de harde keuzes beter. Dus dit is een bericht aan jou, mooi mens. Aan de ondernemer die wil groeien of die persoon in loondienst die voelt dat er meer mogelijkheden zijn. Je voelt het goed: die mogelijkheden zijn er. Sta op en neem je ruimte in. Draai een rondje in je ongemak, luister naar je gevoel en laat los wat niet meer bijdraagt. Dit is jouw tijd. 


Meer columns