Foto van Tess in een Spaans straatje terwijl ze loopt met haar hond

Een nieuwe website en een identiteitscrisis, por favor

Tess Verhees
  |  
March 18, 2022

Soms heb ik het gevoel dat ik moet kiezen tussen uitersten, zodat ik mezelf met woorden kan vangen in de gulden middenweg. Maar wie ik ben veranderd continue, en ik vind die middenweg maar saai. Misschien ben ik wel meerdere extremen tegelijkertijd? Kan dat ook? Dubbelbloed, zonder dubbel bloed.

Tijdens het maken van deze website kwam ik in een vette identiteitscrisis terecht. Waar ik tegen onze Moondust klanten altijd zeg: ‘Positioneren is keuzes maken!’ Wilde ik zelf alles behalve keuzes maken. Ik schaal mezelf niet onder één noemer. Wie en wat ik dan ben? Ik ben spiritueel én sta met beide voeten stevig op de grond. En dat wringt. But why? Waarom lijkt het alsof spiritualiteit een diagnose is waarbij je de bijwerking ‘zwaarmoedigheid’ er gratis bij krijgt? Wordt spiritualiteit onderdrukt, of gedragen ‘spirituele mensen’ zich zo? Uit angst voor afwijzing misschien. Maar dat is ook niet eerlijk. Door je af te zonderen neem je alle verantwoordelijkheid op je, en geef je de ander niet meer de mogelijkheid om zelf op onderzoek te gaan. Zo blijft die bubbel klein. En is spiritualiteit niet juist een thema dat in iedereen leeft, maar verschilt de behoefte van je geest in hoe diep je dingen probeert te verklaren? Is zelfonderzoek niet gewoon een mega menselijk iets, dat helemaal niet gevangen hoeft te worden in kaders?

Weg met die keuzekruispunten! Ik heb gekozen om niet te kiezen. Soms zie je me zweven, soms zie je me dansen. Ik wil inspireren, energie uitstralen. Met veel kleur én af en toe een snufje ongrijpbaar. Dat is hoe ik wil leven. En dat is wat je hier - op deze website - terugvindt. Hi, ik ben Tess, Teddy, Tessel. Noem me hoe je wil, dan leef ik hoe ík wil. Hier zit je goed voor creatieve copy, columns die inspireren, of een traject dat jou helpt je eigen vrijheid te vinden. Ik neem je mee op verkenning naar de grenzen van het leven. You coming?

Meer columns