Reflectie op de muur van bloemen

Ga jij wel eens in dialoog met jouw bedrijf?

Tess Verhees
  |  
August 23, 2022

Als je één deur sluit, opent er een ander. En soms knallen ze eerst allemaal en één voor één vol in je gezicht, voordat je doorhebt dat verandering noodzakelijk is.

Voordat je het gesprek weer aangaat met je innerlijke ik, om de de code van het kluisje naar je hart te kraken. Voordat je de juiste afslag neemt op weer een keuzekruispunt nadat je al vier keer rechtsaf bent gegaan. En zo is het ook met ondernemen. Insert naam bedrijf op de plek van ‘innerlijke ik’, en there you go. Soms is het nodig om (opnieuw) het gesprek aan te gaan met je eigen bedrijf. Om te herzien waarom je bestaat, waarom je doet wat je doet en wat je eigenlijk écht toevoegt.

Als je dit niet doet, loop je heel wat mis. Hoeveel tijd blijf je verspillen met het vastklampen aan oude patronen? Hoeveel omzet laat je liggen doordat de focus op de verkeerde plek ligt? Jij groeit, dus je bedrijf groeit mee. Het is belangrijk áltijd in beweging te blijven. En dat betekent dus soms wat deuren sluiten of een ander kleurtje geven. Vóórdat ze in je gezicht knallen, het liefst.

Gelukkig hoef je het niet allemaal alleen te doen :)

Ik help regelmatig bedrijven met het opstellen van een (nieuwe) brand strategy, brand story en Tone of Voice guide. Omdat het soms fijn is dat iemand met je meekijkt om jouw merk weer sterk te positioneren. Want positioneren is keuzes maken, en dat is soms nog knap lastig als je er zelf middenin zit.

Dus: hulp nodig met keuzes maken? Met het neerzetten van een sterk merk? I’m your girl! Pak die expert status, ga voor een merk dat blijft hangen en voor teksten die raken, verbinden en converteren.

Meer columns