zwart wit foto van Tess

Ik schrijf: ik geef woorden aan dat wat gezien en gehoord mag worden

Tess Verhees
  |  
May 30, 2022

Letters worden woorden en mijn woorden maken vormen. Vormen impact: een belevenis. Laten me het leven opnieuw beleven en geven me avontuur, maar dan altijd binnen handbereik. Schrijven. Taal.

Het haalt mijn onderbewuste naar boven en maakt ruimte voor wat leeft: heel diep in mij. Ik maak het vrij en laat ongefilterd horen wat niet zo vanzelfsprekend is. Bloot om te zien en voor iedereen om te lezen, misschien. Ik mijmer en vind woorden voor dat wat ik écht bedoel - en dat is veel meer dan die to-do. Enkele reis naar wat er wezenlijk speelt en een retourtje ruimte maken voor wat jou nu mens maakt.

Zo, dat is wat ik doe - poëtisch gezien. Ik schrijf: ik geef woorden aan dat wat gezien en gehoord mag worden. Al mijn hele leven. Al van kinds af aan schrijf ik over wat er leeft in mij. Brieven aan mijn hartsvriendin, of aan mijn ouders als ik het niet eens was met de opvoeding. Verhalen gebaseerd op mijn levendige fantasie, eerst met de hand geschreven en daarna uitgetypt.

Dat wat ik al mijn hele leven bij me draag en als vanzelfsprekend zie, is nu mijn grootste kracht. Graven en grasduinen in iemands kern en uiting geven aan datgene wat gezien mag worden. Contact maken met jezelf én in verbinding brengen met de buitenwereld. Taal is zoveel meer dan woorden op papier. Het is jezelf uitleggen aan de wereld.

En dat is wat ik ook doe met mijn klanten (die ik eigenlijk liever geen klanten noem). Ik keer je ondersteboven en achterstevoren. Ik geef je verhaal een stem, ongefilterd en herkenbaar. Liever alles vrij en naakt op tafel dan eronder en verfomfaaid.

Ik weet van SEO en marketing funnels, maar dat is niet mijn uitgangspunt. Jij bent mijn uitgangspunt. Ik ben niet jouw redder-in-data-nood: ik breng over wat er verscholen ligt. Dat wat zich maar moeilijk laat zien. Ik ben een copywriter die woorden geeft aan dat wat gehoord mag worden.


Meer columns