Hi, ik ben Tess

Creatief content- &  copywriter, copy coach, merkstrateeg én yoga docent. Vier functietitels? Yup! Maar iets in mij zegt dat jij allang wist dat ik positioneringen maak en rake woorden schrijf voor bedrijven, merken en ondernemers?

Connect
Residing in
Nederland
Tess in een wit hemdje tegen een witte muur die dromerig naar rechts kijkt

Ondernemen is voor mij een manier tot positieve verandering

Een 28-jarige doener en een dromer met als grootste kernwaarde: vrijheid. Ik creëer een leven waarin mijn passies, avontuur, creativiteit en impact maken samen gaat met geld verdienen. Ondernemen is voor mij een manier om positieve verandering in de wereld teweeg te brengen. En dat doe ik op verschillende manieren:

Als creatief ondernemer en merkstrateeg
help ik ondernemers, bedrijven en merken met het neerzetten van hun merkidentiteit & positionering en het schrijven van scherpe copy. Een herkenbare identiteit, een unieke stem. Geen dertien-in-het-dozijn copy en loze beloftes, maar woorden die raken en een merk dat het verschil maakt.

Hoe sterker je copy en content, hoe beter je boodschap en hoe duidelijker je waarde. En dus: hoe meer het je oplevert. Als copywriter voor changemakers ben ik altijd op zoek naar de diepgang. Naar het gevoel achter de woorden, naar de rauwe betekenis die diep van binnen zit.

Copy & content coach bij The Copy Academy. Na bijna vier jaar mooie en vindbare woorden schrijven voor fantastische ondernemers heb ik mezelf een promotie gegeven. Niet een promotie in geld, maar in een Academy. De copy-trucjes heb ik ondertussen wel door. En schrijven voor mooie merken, ondernemers en bedrijven vind ik fantastisch: maar het borrelde.

Met The Copy Academy help ik ondernemers aan strategische én menselijke copy die je nieuwe klanten oplevert, zorgt voor verbinding en transformatie en jou neerzet als de go-to expert in jouw niche. Woorden die doordrenkt zijn met jouw persoonlijkheid. Herkenbare copy die niet alleen spreekt, maar écht raakt. Op een diep niveau. Zodat jouw bussines floreert, je moeiteloos verkoopt en je de klanten aantrekt die bij jou passen. Dit doe ik met workshops, masterclasses en cursussen. Lees meer over The Copy Academy op de website.

Als yoga docent geef ik mensen door middel van beweging, ademhaling en meditatie de mogelijkheid om naar binnen te keren en ruimte te maken voor wat er onder de oppervlakte zo hard schreeuwt. Bewegen terwijl je luistert naar je lichaam! En dat kan af en toe bést wel zwaar zijn :). De laatste tijd sta ik niet zo vaak meer voor de klas, maar het einde van mijn yoga carrière is nog lang niet in zicht.

En tot slot ben ik partner van creative micro-agency Studio Moondust. Wij maken branding, websites en content voor mission-driven brands en staan voor slow design en positieve verandering. Lees meer over Studio Moondust op de website.

Een foto van de camper op een mooie locatie tussen de bergen. Tess staat in de deuropening met een jurk aan.

Hoe ik werd wie ik ben

Al van kleins af aan ben ik bezig met het schrijven van verhalen. Het was dus voor niemand een verrassing dat ik koos voor het copywriter-vak.

Ik ben opgegroeid in een dorp naast Nijmegen, maar dat dorp werd al snel te klein voor mij. Dus toen ik 17 was en ging studeren, was de keuze snel gemaakt: weg hier. Ik vertrok naar Utrecht voor de studie Communicatie. Ik had verwacht dat het een match made in heaven was, maar dat was het niet. Eigenlijk waren er maar een paar vakken die me écht aanspraken: journalistiek, consumer behaviour, conceptual thinking en psychologie. Na deze vier jaar zocht ik verdieping in een Master Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Afstudeerrichting: mediapsychologie. Die combi van psychologie en communicatie, van wetenschap en voelen, hoofd en hart. Dát was hem helemaal voor mij.

Na 2,5 jaar loondienst bij twee creatieve bureaus zei ik adieu tegen de veiligheid van een vaste baan en zette - wankelend - mijn eerste stapjes in de ondernemerswereld. Loondienst was het niet voor mij, maar ik had die tijd ook nooit willen missen. Want in die jaren voelde ik weer opnieuw dat mijn hart sneller ging kloppen van taal. In taal kon ik authentiek mezelf zijn, vrij zijn. Het achterste van mijn tong op de voorkant dragen, met mijn hart op mijn mouw gespeld. Veel mensen verklaarde me voor gek. Maar de - toen nog - minder populaire keuze; vrijheid in plaats van geld, bleek voor mij toch de beste.

Uiteindelijk bleek ook Nederland te klein en vertrok ik voor een halfjaar naar Kaapstad. In 2022 heb ik  - nu samen met vriend én hond - in een camper gewoond, gewerkt en gereisd. Ondertussen sta ik weer met beide voeten op Nederlandse bodem, maar werken met mij vind meestal online plaats, al vind ik het waanzinnig leuk om elkaar offline te ontmoeten - mocht ik in Nederland zijn.

Ik ben niet je standaard schrijver: ik heb hart en liefde voor wat ik doe, schrijf ongefilterd en met karakter. En strategie. De klanten met wie ik werk zijn dus ook niet de dertien-in-het-dozijn klanten; en dat maakt dat ik elke dag weer met groots plezier die rake woorden tik.

Interesse gekregen? Neem contact met mij op!